LOGIN
خبر
shirazi.ir
"در شهر العواميه عربستان سعودي برگزار شد:"
مراسم هشتمين سالگرد ارتحال ملکوتي مرجع راحل قدس سره
کد 2147
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 25 مهر 1388 - 27 شوال المكرّم 1430

 
به مناسبت هشتمين سالگرد ارتحال ملکوتيِ سلطان مؤلفان، فقيه پرهيزگار، عالم رباني، مرجع راحل حضرت آيت الله العظمي حاج سيد محمد حسيني شيرازي قدس سره در روز چهارشنبه، هجدهم ماه شوال المکرم سال جاري (1430ق.) مصادف با پانزدهم مهرماه 1388 مجلس بزرگداشتي در مسجد حضرت عباس عليه السلام واقع در شهر «العواميه» عربستان سعودي برگزار شد.

جمعي از علما، فضلا، شعرا، فرهيختگانِ با ايمان و ديگر اقشار متدين و دوستدار خاندان رسالت ـ که درود خدا بر آنان باد ـ در اين مراسم شرکت کردند. اين مراسم با تلاوت آياتي از قرآن کريم توسط کميته «سبل السلام» آغاز شد، سپس حجت الاسلام والمسلمين «شيخ حسن الصفار» سخنراني مراسم را بر عهده گرفته، ضمن بياناتي گفت: انديشه آيت الله العظمي شيرازي قدس سره بر اين مبنا استوار بود که تنها با سخن، نمي توان جوانان را جذب کرد و تنها راه اين است که زمينه سپردن نقش کارآمد به آنان، فراهم شود. گفتني است که دستاورد اين نگرش مرجع راحل، در بروز توانمندي ها و نيروهاي گوناگون در عرصه هاي مختلف در عراق، ايران و منطقه خليج بود که در وجود گويندگانِ مذهبي، علما، فرهيختگان و فعاليت عرصه هاي گوناگون تجلي نمود و هريک از اين افراد، عهده دار مسائل جامعه، امت و دين خود شدند.

وي افزود: در مجلس مرجع راحل چيزي را ديدم که آن را از مجالس ديگر علما متفاوت مي کرد و آن اين بود که بيشتر حاضران در مجلس ايشان، جوانان طلبه معمم و غير معمم بودند و آن بزرگ مرجع چنان روح نشاط، جنبش و تفاعل را در آنان بر مي انگيخت و به فعاليت شان وا مي داشت که انسان احساس مي کرد در يک کارگاه حضور دارد.

حجت الاسلام والمسلمين صفار ادامه داد: آن بزرگوار در برابر هر شخصي از ديدارکنندگان که نزد وي مي آمدند، بزرگ يا کوچک، برمي خاست. وي با ديگران صحبت مي کرد و آنان با ايشان هم سخن مي شدند. براي افرادي سفارش کتاب مي داد، از ديگري جوياي حالش مي شد و هريک از ديدارکنندگان به ويژه جوانان را مورد توجه قرار داده، نزديک خود مي نشاند و با وي سخن مي گفت. او با اين منش، جايگاه و مقام شان را به آنان يادآوري مي کرد. اين شيوه تعامل با ديگران، تأثير فراوان و فوق العاده اي بر من گذاشت.

خطيب مراسم با اشاره به صحنه هاي مشابهي که در کويت ديده بود، نقش بزرگ و تأثير گسترده اي که آثار مرجع راحل در زمان حضورش در آن کشور بر جامعه کويت گذاشت، ارج نهاده، گفت: آيت الله العظمي شيرازي قدس سره توانست کويت را به عرصه فعاليت و بازده تبديل کند و از اين رهگذر، نسلي از روحانيون و شخصيت هاي سياسي، فرهنگي و نويسندگان برجسته تقديم جامعه کند.

آن گاه شاعر ارجمند آقاي «عبدالله الغاوي» قصيده اي به همين مناسبت ايراد کرد.

در پايان دکتر «محمد حسن آل زايد» متني داستان گونه درباره شخصيت مرجع راحل قدس سره خواند.

شايان توجه است که مديريت و اجراي مراسم را استاد «شفيق عبدالقادر ابوالمکارم» برعهده داشت.

 

 
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.