LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"مرجع جهان تشیع، حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
جوانان؛ امروز به توجه، نظارت و ارشاد نیاز دارند
کد 4083
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 29 اسفند 1394 - 9 جمادى الثانية 1437
 
در تاریخ 26 ماه جمادی الأول 1437ق، سه تن از فعالان دینی ـ مذهبی ساکن در کشور آمریکا در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال ایشان قرار گرفتند.

در این دیدار معظم له بیاناتی ایراد کردند و طی آن فرمودند: در میان مردم مشهور است که می گویند: «بعد صبر، نوبت ظفر آید». آنان معتقدند که صبر، در همه حالات جایگاهی والا و موضوعیتی خاص دارد که بعد از آن پیروزی حاصل می گردد، و برعکس کسی که صبر نکند و میدان نبرد را زودتر ترک کند شکست خورده است، از جمله در بازرگانی، سیاست، اقتصاد، پزشکی و... .

قرآن کریم غیر از این را فرموده و صبر را در کنار گذشت قرار داده، آن جا که می فرماید: «وَلَمَن صَبَرَ وَغَفَرَ؛ و اما آنان که شکیبا و با گذشتند»(شوری/43) و این یعنی آن که انسان شکیبایی ورزد، تحمل کند و دستخوش فروپاشی و نابودی نشود.

به بیان دیگر در بین مردم مشهور است: می سازم و می سوزم، اما قرآن کریم خلاف آن را بیان داشته و می فرماید: می سازم و نمی سوزم، این است مفهوم آیه ی فوق.

مرجع عالیقدر افزودند: در جهان امروز و در جای جای این خاکدان، میلیون ها جوان با تباهی و سردرگمی و انحراف روبرو هستند، لذا ما و شما باید دست آنان را گرفته و با پرورش و تربیت درست، آن ها را در مسیر صحیح قرار دهیم. این کار به یک امر بسیار مهم نیاز دارد و آن این است که در زندگی خود، فقط به آسایش و رفاه توجه نداشته باشیم و تمام تلاش خود را فقط و فقط در این راه صرف نکنیم.

مراد از این سخن این نیست که انسان از آسایش و رفاه، برخوردار نباشد، بلکه منظور آن است که آسایش و رفاه، هدف اول و آخر نباشد و نباید تنها دنبال این بخش از زندگی بود، بلکه باید دنبال اعتقادات بود و به آن عمل کرد که البته و بی تردید، تحقق چنین چیزی سخت و دشوار است.

معظم له در ادامه فرمودند: مولا و سرورمان حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله مسلماً الگو و افتخار تمام بشریت است و تنها به مسلمانان اختصاص ندارد. آن بزرگوار، از کفار، مشرکان و منافقان و نیز از دوستان نادان، سختی ها و مشکلات فراوانی دیدند، ولی در عین حال هیچ گاه از هیچ یک از آنان شکایت نکردند.

سرورمان حضرت امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمودند که از رسول خدا صلی الله علیه وآله شنیدم می فرمودند: «کثرت علیَّ الکذابة؛ کسانی که به من نسبت های دروغ می دهند، بسیار شده اند» و این سخن حضرت رحمة للعالمین بدین معناست که هم دروغ گویان و هم دروغ ها بر ضد ایشان فراوان شد، اما با این حال، ایشان هرگز نامی از یکی از آنها نبردند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی تأکید کرده، فرمودند: پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله اسلام را بر این اساس پایه نهادند و امروز، مردم، همین تعامل نبویِ محمدی را می خواهند؛ تعاملی که با شرایط امروز سازگار باشد.

ایشان افزودند: انسان تصمیم بگیرد که در حدّ توان خود در این زمینه، یعنی انسان سازی و انسان پروری فعالیت کند تا در روز قیامت بر کم کاری خود در این زمینه حسرت و افسوس نخورد. تأکید من در این معنا توجه به جوانان، به ویژه جوانان شیعه است.

ایشان در توضیح این مطلب فرمودند: همانگونه که جهان امروز به بیماری های گوناگون و متعددی گرفتار می شود که برخی از این بیماری ها کشنده است، مانند آنفلوآنزای مرغی و...، در این میانه بسیاری از مردم ناخواسته به این بیماری ها گرفتار می شوند، به همین صورت نیز برخی از جوامع بشری از جمله جوانان، بی اختیار به بیماری های فکری، علمی و اعتقادی گرفتار می شوند.

بنابراین هرگاه جوانی به ویژه جوانان جامعه ی شیعی را دیدید که گرفتار انحراف فکری، اعتقادی و علمی شده است، بدانید که انحراف آنان ارادی و اختیاری نبوده و نیست، به دیگر بیان، او گرفتار نادانی شده است و مقصر و معاند نبوده و در شمار کسانی نیست که می دانند و می شناسند و با این حال، انکار می کنند. جوانانی که از دین فاصله گرفته اند، مقصر و معاند نیستند، بلکه دین را نشناخته اند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کردند: باید به سخنان این دسته از جوانان گوش دهیم و در برابر گفتار، شبهه و رفتار ناپسندیده و نکوهیده ی آنان، مانند ترک نماز و تشکیک در وجود خدای متعال و جز آن، واکنشی نامطلوب نداشته باشیم. باید به آنان اهتمام ورزیم، همراهشان باشیم و بسیار با آنها همنشینی داشته باشیم، آن گاه به تدریج و اندک اندک برای تصحیح رفتار، گفتار و اندیشه ی آنان بکوشیم و از بیماری های فکری، اعتقادی و علمی نجاتشان دهیم.

به دیگر سخن، باید در این مسیر سخت کوش باشیم و از وقت و توانایی خود در این راه دریغ نکنیم و هرگز خسته و رنجور نشویم و مطمئن باشیم که در پی این پای ورزی و صبوری ها حتماً نتایج مطلوب و مثبتی حاصل خواهد شد.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.