LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی: "
هدایت مردم به سوی نور اهل بیت علیهم السلام در گرو فعالیت زیاد و اخلاص و تحمل سختی هاست
کد 4603
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 17 آذر 1395 - 8 ربيع الأول 1438
 
در روز دوم ماه ربیع الأول 1438ق (12/9/1395) جمعی از علما و فضلای کشور افغانستان، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند و مورد استقبال معظم له قرار گرفتند.

در آغاز دیدار، میهمانان از فعالیت ها و برنامه های دینی خود گزارشی تقدیم معظم له کردند، سپس به سخنان و رهنمودهای ایشان گوش فرا دادند.

مرجع عالیقدر سخنان خود را با روایتی از امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام آغاز کردند که فرموده اند: سه نفر خدمت رسول خدا صلی الله علیه وآله رسیدند. یکی از آنان گفت که یکصد وَقیه (واحد وزن) طلا دارم، ده وقیه ی آن را به عنوان صدقه تقدیم می کنم [تا در مورد مناسب آن هزینه کنید].

آن دیگری به حضرت گفت: یکصد دینار دارم که ده دینار آن را به عنوان صدقه تقدیم می کنم.

شخص سوم خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله عرضه داشت: ده دینار دارم و این یک دینار از آن را به عنوان صدقه تقدیم می کنم.

آن حضرت به سه نفر یادشده فرمودند: همگی تان پاداشی مساوی دارید، چراکه هریک از شما یک دهم مال خود را صدقه داده اید».

معظم له ادامه دادند: این سخن رسول خدا صلی الله علیه وآله بدین معناست که انسان به همان اندازه ای که در راه خدا هزینه می کند پاداش خواهد داشت، بی تفاوت که هزینه ای که می کند از ثروت، اندیشه، نیرو یا فعالیت های او باشد یا جز آن. مهم این است که اگر انسان چیزی از داشته های خود را ـ هرچند اندک باشد ـ در راه خدای سبحان هزینه کند یا صدقه بدهد، به آن با دیده ی ناچیز و بی مقدار ننگرد، این مطلب نخست است.

مطلب دوم این معنا درجه و مرتبه ی اخلاص، فعالیت خوب و تلاش بی دریغ است.

معظم له در توضیح این مطلب فرمودند: لذا در بیانِ روایات و احادیث شریفه آمده است که در اعمال نیک و سودبخش برای آخرت به کسانی بنگرید که بهتر و بیشتر از شما در این زمینه فعالیت و تلاش می کنند و همیشه این احساس را داشته باشید که در تلاش برای آخرت خود کوتاهی کرده اید.

درباره ی عمل و تلاش برای دنیا و برخورداری از آن، همیشه به فرودستان و افراد بی بهره یا کم بهره بنگرید.

ایشان افزودند: اگر انسان به این مرحله برسد قطعاً از موفقیت بیشتری برخوردار خواهد شد و در غیر این صورت دو مانع اصلی انسان را از رسیدن به موفقیت بازخواهند داشت. یکی شیطان و دیگری نفس امر کننده ی به بدی هاست. این دو عامل انسان را به بیهوده گرایی و آسایش طلبی خواهند کشاند و در پیِ آن او را از تلاش و رویاروییِ با مشکلات و سختی ها بازخواهند داشت و بدین ترتیب انسان را دچار کم توفیقی یا بی توفیقی می کند.

حضرت آیت الله العظمی شیرازی مدظله العالی تأکید کرده، فرمودند: امروزه افغانستان با یک مشکل عمده و اساسی دست به گریبان است و آن نسبت پایین پرورشِ جوانان می باشد، بدون تفاوت که این جوانان حوزوی باشند یا محصل و دانشگاهی. مسلّم این است که پسران و دختران جوان در آینده ی نزدیک این توانمندی و قابلیت را دارند که میلیون ها انسانِ غیر مسلمان جهان را به سمت و سوی اسلام و نور اهل بیت علیهم السلام هدایت کنند. البته چنین امری به فعالیت گسترده و همه جانبه و آراستگی به زیور بردباری و گذشت فراگیر نیاز دارد.

ایشان در پایان سخنان خود برای رهایی ملت و کشور افغانستان از ستم ها و مصیبت ها و نابسامانی ها دعا کردند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.