LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آیت الله العظمی شیرازی خطاب به رؤسا و شیوخ عشایر و قبایل عراقی:"
ملت عراق باید با وحدت کلمه و اتحاد صفوف خود از تکرار شدن فجایعی که پس از انقلاب 1920 میلادی رخ داد جلوگیری کنند
کد 6463
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 03 اردیبهشت 1397 - 6 شعبان المعظّم 1439
در روز جمعه سوم ماه شعبان المعظم 1439ق (1397/1/31) جمعی از سران و شیوخ عشایر و قبایل عراقی به منظور تجدید بیعت و اعلام وفاداری با مرجعیت دینی، ضمن حضور در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی دیدار کردند.

معظم له ضمن استقبال از میهمانان سخنانی در جمع آنان ایراد فرمودند که به شرح زیر می باشد:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین وصلی الله علی محمد وآله الطیبین الطاهرین
 
ابتدا اعیاد بزرگ شعبانیه به ویژه عید میلاد امام حسین علیه السلام و سالروز میلاد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در نیمه شعبان را به ساحت مقدس حضرتش تبریک عرض می کنم و از خدای عزوجل تعجیل در ظهورش را خواستارم تا سراسر جهان و جهانیان پس از تحمل دوران ظلم و جور از نعمت عدالت، آرامش و امنیت برخوردار شوند.

از برادرانم شیوخ و سران مؤمن و موفقِ عشایر و قبایل تشکر می کنم و از خدای سبحان مسألت دارم که امور دنیوی و اخروی آنان را سامان داده، اصلاح فرماید.

همچنین مناسبت های بزرگ مرتبط با امیرمؤمنان علیه السلام را به تمام مردان و زنان با ایمان تبریک می گویم.

امیرمؤمنان حضرت علی علیه السلام درباره مردم عراق گفتاری در نهج البلاغه دارند به این مضمون که فرموده اند: «مردم عراق قطعاً نسبت به آخرت حرص می ورزند و آن را طالب هستند».

همین یک جمله از تمام دنیا و هرچه در آن است بزرگ تر می باشد و بدین معناست که مردم عراق دنیاپرست نبوده، آخرت خود را با دنیا سودا نمی کنند و در راه آخرت و کسب آن هر گرانبهایی را فدا می کنند. این سخن امام نه به گزاف بلکه حقیقتی است که در جای جای تاریخ به اثبات رسیده است.

ایشان در ادامه فرمودند: در ثورة العشرین (قیام مردمی عراق در سال 1920 میلادی) مردم مؤمن و متدین در برابر اشغالگران و استعمارگران انگلیسی، قدرتمندترین نیرو در این خاکدان مقاومت ورزیدند و هزاران تن شهید دادند. روشن باشد که استعمارگر انگلیسی در آن روزگار یک میلیارد از مردم چین و هندوستان را با خود داشت، چراکه کشور هندوستان با چهارصد میلیون نفر جمعیت و کشور چین با ششصد میلیون نفر جمعیت مستعمره و تحت اشغال بریتانیا بودند و مردم این دو کشور حکم سربازان و جنگجویان انگلیس را داشتند و از همین رو انگلستان خود را «بریتانیای بزرگ» می نامید.

بدین ترتیب و با بهره گیری از سلاح و نیروی انسانی فوق العاده ای به عراق حمله و آن را اشغال کرد.

ایشان افزودند: در آن هنگام فرستاده انگلستان «میجربولی» نامه ای برای مرجع بزرگ حضرت آیت الله العظمی شیخ محمد تقی شیرازی قدس سره نوشت که در آن آمده بود: «ما برای بازداشت عده ای اشرار آمده ایم». او با این پیام خود تمام مردم شرافتمند و بزرگوار عراق را اشرار خواند.

به گواهی تاریخ مرحوم آیت الله العظمی شیرازی قدس سره در پاسخ نامه او جوابی داد که همانند صاعقه کوبنده بر پیکر بریتانیا فرود آمد که همچنان حکم صاعقه ای ویرانگر را دارد. آن بزرگوار در پاسخ میجربولی نوشتند: «من تاکنون ملت عراق را در برخورد با شما به رفتاری مسالمت آمیز فرا می خواندم به امید اینکه از برخورد خشونت بار بپرهیزند، ولی حالا که کار به این مرحله رسیده است من واژه "دفاع مسلحانه" را جایگزین "مسالمت آمیز" می کنم».

در آن هنگام بود که ملت غیور عراق به رهبری آیت الله العظمی شیخ محمد تقی شیرازی قدس سره با همراهی عشایرِ با ایمان عراقی صف در صف پشت سر مرجعیت دینی، آگاه و مجاهد قرار گرفتند و در نتیجه استعمارگران انگلیسی در مقابل جمعیت پنج میلیونی عراق، تاب نیاورده و به عقب نشینی مجبور شدند. در این واقعه استعمارگر پیر و کهنه کار انگلستان چنان سیلی ای خورد که در تاریخِ این استعمارگر بی نظیر یا کم نظیر بود، چراکه با نیروی نظامی و رزمی تا بن دندان مسلحِ یک میلیارد نفری در مقابل ملتی پنج میلیون نفری و با دستان خالی شکست خورد و عراق را ترک کرد. در واقع این بزرگ ترین و بی نظیرترین سیلی و ضربه ای بود که انگلستان خورد.

حضرت آیت الله العظمی حاج سید صادق حسینی شیرازی دام ظله سخنان خود را این گونه ادامه دادند: پیش از این ماجرا انگلستان در ماجرای تحریم تنباکو در ایران ضربه ای کوبنده دریافت کرد. ماجرا از این قرار است که در سال 1309 هجری قمری آیت الله العظمی میرزا سید حسن شیرازی (مجدد شیرازی) پا به میدان مبارزه با استعمارگران انگلیسی نهادند و با حکم و فتوای خود مبنی بر تحریم تنباکو آنان را ناکام کرده، از ایران بیرون راندند.

در آن روزگار انگلستان کارشناسان، مهندسان و سیاستمداران خود را بسیج کرد و وارد ایران شد که بر اساس مستندات تاریخی این شبیخون با لشکری چهارصد هزار نفره از کارشناسان انگلیسی صورت گرفت. جمعیت ایران اسلامی در آن روز حدود ده میلیون نفر بود. کارشناسان انگلیسی طی یک سال یا بیشتر در سراسر ایران حتی روستاها پراکنده شدند و به بهانه تجارت تنباکو عمارت ها و کاخ هایی در تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و حتی در روستاها احداث کردند که داستان آن مشهور و معروف است.

در آن هنگام میرزای شیرازی قدس سره در سامرا بودند و چون از ماجرا و هدف شوم انگلیسی ها آگاهی یافتند، به مصاف استعمارگران رفتند و با این هدف فتوای مشهور خود را صادر کردند مبنی بر اینکه: «امروز هرگونه استعمال تنباکو حرام است و استعمال آن به مثابه محاربه با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد».

آن روز مردم مسلمان ایران پشت سر مرجعیت دینیِ آگاه و بیدار ایستادند و از رهنمودهای ایشان حمایت کردند. در نتیجه بریتانیا در مدتی کوتاه تمام کارشناسان خود را از ایران فراخواند.

آری، این دو اقدام ضربه ای مهلک بود که از سوی مرجعیت دینی، آگاه و بیدار بر پیکر استعمارگران انگلیسی فرود آمد. عراق امروز همان عراق دیروز است و ملت عراق امروز نیز همان ملت دیروز بوده و از نسل همان عراقی های قهرمان و دلاور است و مسأله مهم در زمان حاضر این است که همگان هوشیار باشند فجایعی که پس از پیروزی مردم مظلوم، بردبار و مقاوم عراق در سال 1920 میلادی رخ داد تکرار نشود و این امر بسیار مهم است.

مرجع عالیقدر در روایت رخدادهای پس از قیام مردم عراق بر ضد اشغالگران انگلیسی فرمودند: پس از فداکاری و جانفشانی های مؤمنان عراق و تحقق یافتن اهداف آنان و پیروزی انقلاب، رهبر انقلاب و قیام مردمی عراق حضرت آیت الله العظمی شیخ محمد تقی شیرازی قدس سره در شرایطی ابهام آلود که در تاریخ نیز آمده است از دنیا رفتند. پس از این واقعه استعمارگر پیر نقشه خود را پنهانی اجرا کرد و در نتیجه آن بازی انگلیس شخصی را از خارج عراق به حکومت بر عراق منصوب کرد. بنا به نقل تاریخ حاکم جدید پس از مدتی کوتاه، مراجع دینی را از کربلای معلی و نجف اشرف تبعید کرد و متأسفانه انقلاب و قیام مردمی عراق از مسیر خود خارج و منحرف شد.

من همگان به ویژه جوانان عراق و جوانان جهان را به خواندن وقایع آن برهه از تاریخ سفارش می کنم تا دریابند چرا و چگونه انقلاب و قیام مردم به انحراف کشیده شد و برنامه های پنهان آن که تاکنون برخی از آن پنهان مانده است چه بوده و چیست؟

برای رسیدن به این هدف اندیشمندان باید تاریخ را واکاوند و وارسی کنند که مانند آن حوادث دگربار تکرار نشود.

معظم له افزودند: امروز عراق آزاد است و هرکسی که در عراق است می تواند اظهارنظر و ابراز وجود کند، اما مسأله قابل توجه و تأمل این است که آزادی به وجود آمده در عراق نتیجه ده ها هزار قربانی و صدها هزار ستمدیده و زندانیان قرن گذشته است. بنابراین از آزادی های فراهم آمده نباید در موارد ضرر و زیان عراق، ملت عراق، دین عراق و زیان مؤمنان در عراق و خارج آن استفاده شود.

عراق کشور و سرزمین امیرمؤمنان، امام حسین، امام موسی بن جعفر، امام جواد، امام هادی، امام عسکری، امام زمان، عراق حضرت اباالفضل العباس، عراق مسلم بن عقیل و عراق امامزاده عظیم الشأن و جلیل القدر حضرت سید محمد فرزند امام هادی و عراق اهل بیت علیهم السلام است. از این رو برای جلوگیری از بروز وقایع شوم پس از قیام و انقلاب مردم عراق دو امر باید مورد توجه قرار گیرد:

اول: وحدت کلمه و متحد کردن صف هاست که به هر بهایی باید تحقق یابد. لذا عشایر غیور عراقی باید متحد و همصدا شوند و قبایل، فرهیختگان و تمام لایه های اجتماعی از پیر و جوان و مرد و زن متحد و همصدا شوند و علی رغم وجود موانع منفی این مسأله بسیار مهم باید تحقق یابد.

ملت عراق باید ستایش امیرمؤمنان علیه السلام درباره خود را مجدداً تبلور بخشند.

دوم: قشر جوان و بخشی از جامعه عراق است که آینده عراق را می سازد و از رهگذر عراق آینده منطقه و از رهگذر منطقه آینده جهان را خواهند ساخت.

باید توجه داشت اگر میلیون ها جوان عراقی بر پایه تربیت و آموزه های اهل بیت علیهم السلام پرورش یابند جهان را می سازند؛ جوانانی که خود را در زیارت های میلیونی با نثار مال و توان و شخصیت خود در راه باشکوه تر برگزارشدن مراسم مرتبط با امام حسین، امیرمؤمنان، حضرت موسی بن جعفر، امام جواد، امام هادی و امام عسکری علیهم السلام نشان دادند و شایستگی خویش را به رخ همگان کشیدند.

این جوانان را باید بدون کم و زیاد و تنها در چارچوب اهل بیت علیهم السلام گرد آورد. روشن باشد که پیشی گیرنده بر اهل بیت علیهم السلام از دین خارج، بازمانده از آنان تباه شده و همراه با آنان به حق رسیده است.

بنابراین، بکوشید جوانان را در مسیر و چارچوب اهل بیت علیهم السلام قرار داده، آنان را هدایت کنید. روشن باشد که این امر به جوانان خاندان، قبیله و عشیره اختصاص ندارد و باید همه جوانان را دربر گیرد. غافل نباشید جوانان مؤمن عراق همان جوانان و فرزندان شما به ویژه عشایر انقلابی عراق پیش و پس از انقلاب عراق بر ضد اشغالگران انگلیسی هستند که رنج و محنت روز حاکمیت سیاه جباران را تجربه کرده، مقاومت ورزیدند.

این عشایر غیور که رزمجویی و دلاوری خود را در راه اهل بیت علیهم السلام بروز دادند و مقاومت ورزیدند، یک بار دیگر برای گردآوری جوانان زیر چتر اهل بیت علیهم السلام آن مقاومت و پایداری را به نمایش گذارند. مطمئناً چنین روندی آینده عراق و آینده امن در چارچوب اهل بیت علیهم السلام را برای مردم و عراق تأمین و تضمین می کند.

از خدای تبارک و تعالی مسألت دارم که همگان را در این راه موفق دارد، وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.