LOGIN
دیدارها
shirazi.ir
تبیین مسئولیت روحانیان عراق در بیانات آیت الله العظمی شیرازی در جمع میهمانانی از حوزه علمیه حضرت زهرا سلام الله علیها شهر بغداد
کد 6884
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 26 تیر 1397 - 3 ذوالقعدة الحرام 1439
در روز یکشنبه اول ماه ذی العقده 1439ق (1397/4/24) هیئتی به نمایندگی از سوی حوزه علمیه حضرت زهرا سلام الله علیها واقع در شهرک صدر بغداد به همراهی مسئول حوزه، حجت الاسلام والمسلمین شیخ احمد البدیری و تنی چند از طلاب حوزه یادشده، در شهر مقدس قم با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله دیدار کردند و از سوی معظم له مورد استقبال قرار گرفتند.

ایشان در جمع میهمانان، سخنان خود را با این آیه کریمه آغاز کردند که می فرماید: «کُلُّ امْرِئٍ بِمَا کَسَبَ رَهِینٌ؛ و هر کس در گرو اعمال خویش است!» (طور/21).

آن گاه در تبیین این سخن خدای متعال فرمودند: این آیه برای برخی امیدبخش و برای عده ای دیگر هراس انگیز است. به این معنا که اگر انسان دستاورد خیر داشته باشد، مایه امیدواری او خواهد بود و اگر بد کند و رفتاری ناشایست داشته باشد، برای او هراس انگیز است.

ایشان در ادامه فرمودند: بنا به نقل تاریخ از روزگار قوم حضرت نوح علی نبینا وآله وعلیه أفضل الصلاة والسلام حدود هفت هزار سال می گذرد و از آیه کریمه روزگاری بیشتر از این زمان نیز استفاده می شود، چنان که خدای عزوجل می فرماید: «وَقُرُونًا بَیْنَ ذَلِکَ کَثِیرًا؛ و اقوام بسیار دیگری را که در این میان بودند» (فرقان/38).

جان سخن، مؤمنانی که معاصر حضرت نوح علیه السلام بودند هفت هزار سال یا بیشتر در عالم برزخ هستند. حال این پرسش مطرح می شود که آنان در آن عالم چه می کنند و چه وضعیتی دارند و از نعمت های الهی برخوردارند یا نه؟

پاسخ این است که آنان در عالم برزخ به صورت و گونه ای هستند و شرایطی دارند که در دنیا برای خود تدارک دیده و رقم زده اند و متناسب اندوخته و توشه دنیایی خود عالم برزخشان شکل گرفته است.

ایشان در ادامه فرمودند: ما و شما نیز باید هزاران سال یا بیشتر در برزخ باشیم. از این رو باید به عالم برزخ خود و سرای دیگر بیندیشیم تا گرفتار حسرت نباشیم؛ مصیبتی که گریبان همگان را خواهد گرفت و از آن گریزی نیست و خدای متعال درباره آن می فرماید: «وَأَنْذِرْهُمْ یَوْمَ الْحَسْرَةِ؛ آنها را از روز حسرت (روز رستاخیز که برای همه مایه تأسف است) بترسان» (مریم/39).

مرجع عالیقدر ادامه دادند: دنیا بهترین جا برای اولیای خدا بوده و جایگاه و سرای سوداگری برای آنان است. لذا انسان، به ویژه اهل علم و روحانیان باید با تأمل و استعانت از ذات خدای عزوجل و توسل به اهل بیت علیهم السلام و عزم و اراده به این مهم دست یابند که «پاداش به اندازه سختی و نه به اندازه رفاه و آسایش» است.

پس در این راه نباید جویای آسایش و رفاه باشیم، بلکه باید برای پذیرفتن و تن دادن و باورمند شدن به آن تصمیم بگیریم و سختی راه را بر خویش هموار کنیم و بدانیم به اندازه درک و توانی که خدای منان به ما داده است، وظیفه داریم.

ایشان افزودند: خدای متعال چنان که در قرآن کریم فرموده به هر انسانی در حدّ توان و درکش بصیرت داده است. بنابراین انسان در حدّ توان و قدرتِ تلاش خود، باید جویای فضیلت و برتر شدن باشد، اگرچه با مشقت و زحمت همراه باشد.

معظم له سپس به نمونه هایی از کسانی که از رنج و سختی هایی که در زندگی با آن روبرو بودند اشاره کردند و فرمودند: شاعر اهل بیت علیهم السلام دعبل خزاعی گاهی بنی عباس را مورد انتقاد قرار می داد و نتیجه انتقادهای خود را پیش بینی می کرد و مطلبی را بر زبان می آورد که تاریخ آن را ضبط و ثبت و برای آیندگان نقل کرده است. او می گفت: «چهل سال است که چوبه [دار] خود را بر دوش خود این سو و آن سو می کشم».

و در واقع هر لحظه انتظار داشت که بازداشت و کشته شود. این همان سختی و مشقت است. خدای منان دعبل را مشمول رحمت واسعه خود گرداند.

این بدان معناست که هرچه در راه خدای متعال و اهل بیت علیهم السلام باشد بالاترین والایی هاست.

آن گاه مرجع عالیقدر به مسأله و شرایط عراق امروز پرداختند و فرمودند: عراق امروز تنها عراق ما و عراق شما نیست، بلکه عراق امیرمؤمنان، عراق امام حسین، عراق امام کاظم و امام جواد و امام هادی و امام عسکری علیهم السلام و عراق امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، سرزمین حضرت ابوالفضل العباس، مسلم بن عقیل و حضرت سید محمد سلام الله علیهم، سرزمین فقیهانی چون: شیخ مفید، شیخ طوسی و مقدس اردبیلی است و کشورِ جوانانِ سازنده امروز و علما و بازرگانان آینده عراق است. به راستی چه کسی پشتوانه این جوانان است؟

حضرت آیت الله العظمی شیرازی ادامه دادند: غربی ها، وهابی ها، لائیک ها، کمونیست ها و بعثی ها امروزه با تمام توان نقش خود را برای به انحراف کشیدن و فاسدکردن جوانان عراق ایفا می کنند و برای این هدف شوم با هزینه های میلیاردی می کوشند عقیده و اخلاق جوانان را تباه و منحرف کنند. با توجه به اینکه شما باید در مقابل حرکت و فعالیت مخرب آنان بایستید به این وظیفه بیندیشید و تن آسایی را کنار نهید و بدانید که در آینده در ردیف بزرگان قرار خواهید گرفت، لذا از هیچ کار و تلاشی رویگردان نباشید و سخت در این راه بکوشید و به مشکلات بی توجه باشید.

معظم له افزودند: خدای متعال شیخ عبدالزهراء بدیری را رحمت کند. من او را دیدم و روزگارانی با او زندگی کرده ام. او سختی هایی را تحمل کرد و رنج هایی را دید که جز خدای سبحان کسی از حجم آن آگاه نیست و نتیجه تمام رنج هایی که وی دید مدرسه ای است که تأسیس کرد و شما و دیگر همقطاران شما در آن تحصیل می کنید.

روزی مرحوم شیخ عبدالزهراء بدیری که تازه از زندان آزاد شده بود نزد من به کربلا آمد. گفتنی است که او چندین بار زندانی و شکنجه شده بود، لذا از بیماری هایی رنج می برد و نمی توانست به صورت عادی راه برود.

او به من گفت: نمی توانم راه بروم و به علت دردهای فراوانی که از آن در رنج هستم نمی توانم بخوابم.

این انسان مؤمن، مجاهد و صبور زندگی اش به پایان رسید و لطف الهی شامل حال او شد. زندگی ما و شما نیز روزی به پایان خواهد رسید و در عالم برزخ و دنیای دیگر به آن چیزی خواهیم رسید و آن گونه زندگی خواهیم داشت که از این دنیا برای خود پیش می فرستیم.

معظم له تأکید کردند: آسایش در این دنیا سرابی بیش نیست و خدای متعال در حدیث قدسی فرموده است: «إنّی جعلت الراحة فی الجنّة، والناس یطلبونها فی الدنیا، فلا یجدونها؛ من آسایش را در بهشت قرار داده ام و مردم در دنیا دنبال آن هستند و آن را نمی یابند».

بنابراین انسان برای تحمل مشکلات باید عزم و اراده داشته باشد که قرآن کریم بدان توصیه کرده و فرموده است: «وَاصْبِرْ عَلَی مَا أَصَابَکَ إِنَّ ذَلِکَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ؛ و در برابر مصائبی که به تو می رسد با استقامت و شکیبا باش که این از کارهای مهم است!» (لقمان/17).

تحمل و عزم و اراده برای آن است که جوانان عراق به ویژه جوانان بغداد، بغدادی که دارای تاریخ بلند و مثبت و البته نیز تاریخ منفی می باشد، از دام و پرتگاه فتنه ها و توطئه ها نجات داده شوند.

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله خطاب به میهمانان خود تأکید کرده، فرمودند: هریک از شما با بهره گیری از عقل و درک و علی رغم خستگی و مشقت های پیش رو در این راه همت بورزید و بدانید که اهل بیت علیهم السلام بسیار سختی کشیدند تا انسان ها را از گمراهی نجات دهند و در شاهراه سعادت به حرکت درآورند و در این راه نیز به شهادت رسیدند و این از آن جهت بود که تن آسا و عافیت طلب نبودند و البته پر واضح است که انسان گوشه نشین و راحت طلب در معرض آزار و مشقت قرار نمی گیرد.

اهل بیت علیهم السلام گرداگرد تشیّع حصار و حفاظی مسلّح و نفوذناپذیر ساختند و بدین ترتیب مذهب حق تشیع را ایمن ساختند، چنان که هر تندبادی به سوی آن می تازد، ولی به فرموده خدای متعال: «وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ؛ و سرانجام (نیک) برای پرهیزکاران است» (اعراف/128).

آیت الله العظمی شیرازی در پایان سخنان خود خطاب به میهمانان فرمودند: از یکایک شما تشکر می کنم و به عنوان وظیفه فرد فرد شما را دعا می کنم و سخنم با شما این است که سخت بکوشید و به ویژه نسبت به جوانانِ پسر و دختر سراسر عراق در زمینه های گوناگون اهتمام ورزید و در تربیت نمودن آنان بر اساس فرهنگ و مدرسه اهل بیت علیهم السلام همت گمارید و در این مسیر بیش از پیش بکوشید و بدانید که مهم ترین امور بایسته، اخلاق و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام است.

با وجود مشکلاتی که در این مسیر با آن روبرو هستید، از خدای متعال خواستارم که بر توفیق شما بیفزاید، وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین.

گفتنی است که شماری از طلاب حوزه علمیه الزهراء سلام الله علیها که میهمان مرجع عالیقدر بودند طی مراسم عمامه گذاری، به دست ایشان به کسوت روحانیت درآمدند.

در این مراسم حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی دام ظله آنان را به تقوا، داشتن اخلاق فاضله، تلاش برای برآوردن نیاز مردم و تبلیغ اسلام و فرهنگ اهل بیت علیهم السلام فراخواندند.

در ادامه میهمانان با حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شیرازی، فرزند مرجع عالیقدر دیدار کردند و شنوای رهنمودهای ایشان بودند.
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.