LOGIN
بیانیه ها
shirazi.ir
بیانیه سازمان جهانی نفی خشونت به مناسبت روز جهانی تنوع فرهنگی برای گفتمان و رشد
کد 8488
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 01 خرداد 1398 - 16 رمضان العظيم 1440
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز 21 ماه می میلادی سال جاری را «روز جهانی تنوع فرهنگی برای گفتمان» اعلام کرد.

سازمان جهانی نفی خشونت «مسلمان آزاد» (وابسته به بنیاد جهانی آیت الله العظمی شیرازی) با صدور بیانیه ای بر اهمیت محترم شمردن فرهنگ های محلی (بومی) و پرهیز از به حاشیه راندن هریک از این فرهنگ ها در سایه سلطه جهانی سازیِ ناشی از تحولات رسانه و فضای مجازی و انقلاب اطلاع رسانی که جهان را به دهکده ای کوچک تبدیل کرده است، تأکید کرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: سازمان جهانی نفی خشونت با شرکت و حضور در این مناسبت جهانی، از تمام دولت ها و ملت ها، به ویژه کشورهای تنش آلود، مانند کشورهای خاورمیانه می خواهد که مقوله تنوع فرهنگی را به این جهت که میراث تمدن انسانی است حفاظت و صیانت کرده، گسترش داده و آن را به پلی بین جوامع بشری بدل کنند تا در حل و فصل اختلافات و منازعات جاری کارآمد باشد و از شعله ور شدن دامنه آن در آینده جلوگیری نماید.

مطالعات و تحقیقات قابل اطمینان و بر اساس واقعیت نشان می دهد که سه چهارم منازعات و چالش های بزرگی که در جهان رخ می دهد در عوامل فرهنگی ریشه دارد و همین امر اهمیت ایجاد پلی میان فرهنگ های از یکدیگر فاصله گرفته را بایسته می شمارد و مسأله ضروری و نیازی مبرم برای تحقق بخشیدن به صلح و ثبات و رشد می داند.

در این فرایند تنوع فرهنگی به توان و قدرتی محرک و شتاب دهنده برای رشد مداوم و فراگیر در سطح اقتصادی و اجتماعی و علمی بدل می شود؛ چه اینکه این مقوله مفیدترین و کارآمدترین ابزار برای پدید آوردن حیات فکری، عاطفی، معنوی و روانی و ساختن آینده ای درخشان تر و به دور از خشونت و افراطگری و تروریسم به شمار می رود.

چالش ها و منازعات جاری در برخی کشورها بازتاب منازعات و چالش های فرهنگی برآمده از چالش ها و منازعات دینی و طایفه ای و نژادی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم افراطیگری دینی و جنبش های تروریستی و گونه های خشونت طلبی مادی و فکری می باشد.

فراتر اینکه چنین روندی عزلت و بسته ماندن اندیشه را در برخی از جوامع در پی دارد. باید توجه داشت که درمان و اصلاح چنین پدیده ای می طلبد که به صورت گسترده و ریشه ای عمل شود.

در این جهت سازمان جهانی نفی خشونت مسئولیت این اقدام را بر عهده سازمان های ذی ربط، رهبران سیاسی و اجتماعی و دولت ها و سازمان ها می داند که باید به طور فعال و اثرگذار در راه تحقق بخشیدن به این مقوله سخت بکوشند؛ موضوعی که قرآن کریم بر آن تأکید کرده و می فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ؛ ای مردم! ما شما را از مرد و زنی آفریدیم و شما را ملت ملت و قبیله قبیله گردانیدیم تا با یکدیگر شناسایی متقابل حاصل کنید در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست بی‌ تردید خدا دانای آگاه است» (حجرات/13).
 
سازمان جهانی نفی خشونت «مسلمان آزاد» ـ واشنگتن
 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.