LOGIN
بیانات
shirazi.ir
مرج عالي قدر: نيت شايسته پاداش عمل را دو چندان مي سازد
کد 1769
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 30 تیر 1387 - 17 رجب الأصب 1429
آيت الله العظمي سيد صادق شيرازي پس از بيان مطلب فوق در جمع شماري از شيعيان سيهات (عربستان) خاطر نشان کردند: نيت انسان است که به عمل انسان جهت مي دهد و آن را ارزشمند يا بي ارزش مي سازد. همين نيت به دليل اهميت تعيين کننده اي که دارد ممکن است باعث شود از ميان دو تن که کار واحدي انجام داده اند يکي با اين عمل اهل دوزخ و ديگري اهل بهشت شود. از همين رو است که رسول خدا صلي الله عليه وآله مي فرمايند: «انما الاعمال بالنيات و ‌انما لکل امرئ ما نوي؛(1) [ارزش] عمل آدمي فقط به نيت است و براي هر کس همان چيزي است که نيت کرده است».

ايشان در توضيح بيانات خويش فرمودند: در روايت آمده است: هنگامي که امام رضا عليه السلام در خراسان تشريف داشتند، دو تن نزد ايشان رفتند و درباره حکم نمازهايشان ـ که شکسته يا تمام است ـ از ايشان پرسش کردند. حضرت به يکي از آن دو فرمودند: تو بايد نمازت را شکسته بخواني؛ زيرا به قصد ديدار من اين راه را آمدي و به ديگري فرمود: چون قصد تو ملاقات با سلطان بوده است واجب است نمازهايت را تمام بخواني.(2)

معظم له افزودند: در اين مثال اين دو تن «به ظاهر» يک کار کرده بودند ولي تفاوت عملشان در نيت بود. نيت کسي که قصد زيارت امام را داشت نيت شايسته اي بود و آن که به قصد ملاقات با مأمون عباسي به خراسان آمده بود نيتي، غير صالح داشت و لذا سفر او سفر معصيت بود و چنان که مي دانيم در سفر معصيت نماز شکسته نيست.

مرجع عالي قدر به حاضران که همگي زائران مرقد مطهر حضرت ثامن الحجج عليه السلام و کريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها بودند فرمودند: سفر شما سفر طاعت و عبادت و زيارت است. بکوشيد از همين ايام سفر تا آخر عمر نيت صالح داشته باشيد و هنگام حضور در بارگاه مقدس حضرت امام رضا عليه السلام اجازه ندهيد شيطان نيت شما را دستخوش دگرگوني سازد؛ چرا که عمل صالح اگر با نيت فاسد انجام شد، باطل است و اگر با نيت شايسته و خالص انجام پذيرد پاداش دو چندان خواهد داشت.

گفتني است پس از مرجع عالي قدر حجت الاسلام و المسلمين سيد حسين شيرازي نيز درباره «اهميت توبه» بياناتي ايراد داشت.

اين ديدار در روز جمعه 28تيرماه1387 در دفتر مرجع عالي قدر در شهر مقدس قم صورت گرفت.

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

1) تهذيب الاحکام، ج4، ص186 (باب44 ـ نية الصيام، حديث 2).

2) وسائل الشيعة، ج8، ص478 (باب 8 اشتراط عدم کون السفر معصية).

 

 

 

  • نظری برای این خبر درج نشده است.