LOGIN
بیانات
shirazi.ir
"حضرت آيت الله العظمي شيرازي:"
داشتن اخلاق خوب و حُسن محضر ارزشمندتر از عمل به هر امر مستحبي است
کد 2128
نسخه مناسب چاپ کپی خبر لینک کوتاه ‏ 31 شهریور 1388 - 2 شوال المكرّم 1430
حضرت آيت الله العظمي سيد صادق حسيني شيرازي دام ظله، مرجع تقليد شيعيان جهان در تاريخ 28 ماه مبارک رمضان 1430 و در آستانه ي عيد سعيد فطر در ديدار با جمعي از بانوان که در دفتر معظم له برگزار شد، ضمن آرزوي قبولي طاعات و عبادات همه مؤمنين و روزه داران در اين ماه مبارک و نيز مورد عنايت و شفاعت حضرت بقية الله الأعظم عجل الله تعالي فرجه الشريف و کريمه ي اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها واقع شدن اظهار داشتند: خداي متعال در قرآن کريم در آيه اي شريفه مي فرمايد: «ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ السَّيِّئَةَ؛(1) يعني بدي را از خودت با خوبي دفع کن» بدين مضمون که بدي را با خوبي جواب دهيد و کلام بد را نيز با کلام خوب و برخورد مناسب پاسخ دهيد.

ايشان تصريح فرمودند: گفتار و کردار بد و نا مناسب را با رفتار خوب و شايسته هم از خودتان و هم از کسي که بدي از او صادر شده است، دفع کنيد؛ زيرا خوبي مانند عطر و گل خوش بو است که بوي بد را از بين مي برد.

ايشان افزودند: در روايات وارده از ناحيه ي ائمه ي معصومين عليهم السلام واژه اي ملاحظه مي شود به تعبير «حُسن المحضر و سوء المحضر»؛ يعني کساني که داراي حُسن محضر هستند (با ديگران خوش برخورد و گشاده رو هستند) و هرجا که حاضر مي شوند در اثر خوش اخلاقي و خوش رويي مورد علاقه و استقبال ديگران قرار مي گيرند و حضورش به کساني که در جمع آنان حضور دارد، خوش مي گذرد اما بالعکس افرادي وجود دارند که وقتي آن فرد وارد مي شود، حضورش براي آنان سنگين و بد است و ديگران از حضور او خوشحال و شاد نمي شوند بلکه از حضورش ناراحت و افسرده مي گردند که به اين حالت سوء محضر مي گويند.

معظم له تصريح نمودند: يک دختر يا مادر حُسن محضر کسي است که وقتي در منزل حضور دارد، پدر و مادر يا خواهر و برادر يا همسر و فرزندانش از حضور او شاد و خوشحال هستند.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي در ادامه خاطرنشان ساختند: بايستي با مردم به گونه اي رفتار کنيم که وقتي ما را مي بينند از حضور ما در وحشت و تنگنا نباشند بلکه نزد آنان حُسن محضر داشته باشيم و از حضور و وجود ما شاد و خوشحال گردند.

ايشان افزودند: سعي کنيم تا در اين روز پاياني از ماه مبارک رمضان اين عمل شايسته و حسنه را به عنوان تحفه اي از ماه مبارک با خود برداريم و براي هميشه با خود همراه سازيم تا حضورمان براي ديگران حُسن محضر باشد.

ايشان در بخش ديگري از سخنان خود تصريح نمودند: در روايات است فردي که تمام ماه هاي سال را روزه بگيرد و عبادت کند اما داراي حُسن محضر نبوده باشد و مردم از حضور او در جمع خود ناراحت و معذّب باشند و لذا براي آنان سوء محضر باشد، جاي او در جهنم خواهد بود اما در مقابل اگر کسي تنها ترک محرمات نموده و به واجبات خود عمل کند و هيچ کدام از مستحبّات را نيز به جاي نياورد لکن داراي حُسن محضر بوده و مردم از وجود و حضور او شاد و خوشحال گردند، جاي چنين فردي در بهشت است.

معظم له خاطرنشان ساختند: سوء محضر همه چيز را بر هم مي زند و نابود مي کند بنابراين سعي کنيم تا حدّي که مي توانيم با مردم به گونه اي زندگي کنيم تا کسي از ما رنجيده خاطر نشود و از وجود و حضور ما وحشت نداشته باشد چراکه خداي متعال در قرآن کريم از چنين حالتي به سوء محضر، تعبير نموده است.

ايشان تصريح فرمودند: البته داشتن حُسن محضر آسان نيست بلکه صبر و تحمل مي خواهد اما اين صبر و تحمل سختي راه آخرت و مقدمه ي رسيدن به بهشت و نجات يافتن از آتش جهنم است.

حضرت آيت الله العظمي شيرازي در ادامه سخنان خود افزودند: در روايت است که هر کسي چهره رسول خدا صلي الله عليه وآله را مي ديد، همّ و غم و تمام ناراحتي و مشکلاتش را فراموش مي کرد.

ايشان خاطرنشان کردند: سفارش خداي متعال، پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله و ائمه معصومين عليهم السلام است که فرموده اند: به گونه اي با همسران خود زندگي کنيد تا الگوي خوبي براي ديگران باشد و موجب تحسين همه گردد که البته لازمه ي چنين امري داشتن حُسن محضر و پرهيز از سوء محضر است که اگر چنين نباشد چه بسا منجر به طلاق و از هم پاشيدن زندگي گردد.

معظم له در پايان سخنان خويش تأکيد فرمودند: سعي کنيم با حُسن محضر اجر و ثوابي بالاتر و بيشتر از عبادت يکساله را براي خود تحصيل نماييم و بر ديگران نيز تأثير گذار بوده و آنان را هم به اين عمل نيک و پسنديده توصيه و سفارش نماييم، و براي آينده ي زندگي مان تصميم بر عمل به حُسن محضر داشته باشيم و از سوء محضر به شدت پرهيز و اجتناب نماييم.

 

 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 
1. سوره مؤمنون، آيه96.

  • نظری برای این خبر درج نشده است.